• Huvudsponsorer

Halvtidssummering med Bäcklin

5 december 2012 10:00

Halva Allsvenskan är nu spelad. Matchen mot Almtuna var lagets första under den andra halvan. Hemsidan bad Mats Bäcklin summera lagets insatser hittills under säsongen.


När Allsvenskan nu nått halvvägs parkerar Djurgården på en åttonde plats i tabellen, strax under kvalstrecket. Mats Bäcklin är tydlig med att han inte är nöjd så långt. \- Vi har varit alldeles för ojämna. Inledningsvis var det spelmässigt mycket upp och ner. Fansen och vi själva i laget hade väldigt höga förväntningar, och det ska man ju ha när man kommer från Elitserien. Men man måste också komma ihåg att vi hade 16 nya spelare att spela in. Det kuggade inte i varje match och där av resultaten.
– Vi har fått jobba väldigt mycket med anfallspelet då vi gjort för lite mål och möblerat om i formationerna för att hitta nya vägar. Målproduktionen har varit underkänd, men den och anfallsspelet i sig har blivit bättre den senaste tiden. Även power play, som varit mindre bra i år, har blivit bättre.

Vad har överraskat dig mest positivt?
- Det som jag först tänker på är Alexander Wennberg. Han har jag följt sedan juniortiden. Nu är han uppe i 10 mål vilket är mycket positivt. Målvaktsspelet tycker jag också har varit positivt. Sedan har vi ju vår publik. Jag som är ny här är fruktansvärt imponerad. De ställer upp i ur och skur, till och med 300 personer i Haparanda! Fansen är grymma.

Av 27 spelade matcher, vilken match är du mest nöjd med och varför?
- Leksand hemma. Vi fick intiativet och matchen dit vi ville från början. Sen fick vi utdelning efter det och mycket energi. Det kändes bra matchen igenom och jag tror det var en nyckel för vårt offensiva spel.

Laget ligger på en åttonde plats, hur mycket har ni fokuserat på tabelläget?
- Självklart är vi inte nöjda poängmässigt. Men vi har valt att inte titta så mycket i tabellen utan har fokuserat på att få ordning på vårt eget spel, spela en bättre hockey och bli effektivare.

Hur ska ni klättra i tabellen under andra halvan?
- För det första måste vi fortsätta träna lika bra som jag tycker vi har gjort och ta med oss det till match. Sen måste vi hålla en jämnare nivå. Då kommer vi att plocka fler poäng.