• Huvudsponsorer

5 snabba med Zabel

5 december 2012 16:30

Tony Zabel svarar på fem frågor inför torsdagens bortamatch mot Troja-Ljungby.


Troja-Ljungby är ett lag ni inte lyckats slå i år, varför har ni haft problem med dem?
- Troja är ytterligare ett sånt lag som vill att vi ska ha mycket puck och kontra på oss. Men framför allt har de spelat väldigt diciplinerat och hållit oss på utsidan hela tiden. De har inte bjudit på någonting och vi har haft svårt att komma in på mål samtidigt som vi har varit lite för inkonsekventa själva med det vi ska göra för att vinna den typen av hockeymatcher.

Hur ska ni besegra dem denna gång?
- Vi måste in på mål betydligt bättre än vad vi gjort tidigare. Det gäller att få det där drivet mot mål och kunna pulsera matchen, när vi ska ligga på och när vi kanske inte ska ligga på. Vi ska hitta ett sätt där vi ska försöka få kontroll på matchbilden.

Kristofer Ottosson jubilerar med sin 700:de match vad betyder han för laget? - Den senaste tiden har han varit jätteduktig och klivit ut och blivit en toppspelare i laget. Han bidrar både i power play och box play, men framför allt med attityd och inställning på isen.

Granath klev av senast, vilka följer inte med ner till Småland? - Elias fick lite problem med ryggen senast. Jag vet inte riktigt hur det är med honom eftersom vi inte kunde träna idag. Hovet var upptaget och ismaskinen ute i Mälarhöjdens ishall var trasig. Övriga som inte följer med är Linkan och Fimpen. Också Nils då.

Du tippade ju rätt senast, så vem blir matchhjälte mot Troja-Ljungby? - David Lidström. Han gör två mål från blå.