• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Ottosson firar 700 matcher mot Troja-Ljungby

6 december 2012 08:09

I kvällens bortamatch mot Troja-Ljungby firar Kristofer Ottosson 700 grundseriematcher i Djurgårdströjan. Hemsidan lät några profiler med DIF-anknytning berätta lite om den spelskicklige centern.


Kristofer Ottosson är inne på sin 17:e säsong i Djurgården. Många tränare och spelare har passerat genom åren, men en som varit vid Ottossons sida hela vägen är Djurgårdens materialförvaltare Johan Kellerstam (verksam i Djurgården sedan 1982). Han hyllar den ordningsamme centern så här:
- Ottosson håller jag som nummer ett genom alla år när det gäller ordning och reda. Klockren i omklädningsrummet, klockren när det gäller sin utrustning och en härlig lagkamrat.

En person som har koll på Ottosson från juniortiden är K-G Stoppel. Han vill lyfta fram Ottossons noggrannhet som följt med honom genom åren.
- Vad man kan säga om honom är att han alltid är väldig noggrann. Han är lågmäld, men har ändå alltid haft en väldigt bestämd åsikt när det varit en diskussion om någonting. Generellt under ungdomsåren var han väldigt professionell i sitt agerande, säger K-G Stoppel.

När Djurgården bärgade sina två senaste SM-guld var Mats Waltin tränare i Djurgården. Han såg snabbt att Ottosson var en spelare med värdefulla egenskaper, men hade även önskat att han haft lite mer temperament.
- Han kom från Huddinge i slutet av 90-talet till Djurgården. Man såg ganska snabbt att det var en kille som hade de kvaliteter en ishockeyspelare ska ha. Både fysiskt och tekniskt. Det som är lite synd är att hade han haft lite mer temperament, då hade han varit en given landslagsspelare och nått en nivå högre, säger Mats Waltin.

Hur minns du honom som person?
- Som person är "Otto" den eftertänksamme. När han säger något, då lyssnar man. Han är en vaken kille som jag tycker gör väldigt träffande analyser. Man hade därför önskat att han tog för sig mer som person, för han är väldigt klarsynt och har mycket saker att förmedla, säger Mats Waltin.

Nichlas Falk spelade i Djurgården tillsammans med "Otto" under i princip hela sin aktiva karriär. Han har även lärt känna den spelskicklige centern privat och lyfter fram hans underfundiga humor.
- Som person är han väldigt lugn och brusar inte upp särskilt mycket. Han har en underfundig humor och är en väldigt rolig kille när man lär känna honom. Som spelare är han oerhört proffsig och är alltid redo att göra sitt absolut bästa, säger Nichlas Falk.

Något minne du delar med honom? - Guldet 00/01 tror jag det var.....så bra som han spelade i slutspelet, det är nog bland det bästa som jag har sett någon göra i match efter match. Och då har jag ändå spelat med en hel del bra spelare och i landslaget.

Den som övervakar Ottossons insatser just nu är Djurgårdens sportchef Challe Berglund. Han beskriver Ottosson som en tvåvägsspelare som i princip kan spela på vilken position som helst.
- Han är professionell, han tränar bra och han äter bra. Ottosson har gått den långa vägen och är en urdjurgårdare. Han var en av våra ledande spelare under guldåren. "Otto" är ingen ledande spelare i omklädningsrummet, men på isen är han det. Han är väldigt allsidig, och du kan sätta honom på kanten, som center eller som back. En riktig tvåvägsspelare, avslutar Challe Berglund.