• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Peppe Lundh : "Jag ger alltid hundra procent"

19 augusti 2016 08:44

På söndag är det CHL-premiär mot franska Rouen. Patrik Lundh har deltagit i turneringen tidigare och ser fram mot att äntligen dra igång med tävlingsmatcher.


#79 Patrik ”Peppe” Lundh har sett bra ut på träningarna och gjorde en gedigen match när Djurgården mötte Almtuna borta förra veckan.

- Ja, det kändes bra. Självklart är man laddad för att spela första matchen och vara tillbaka i djurgårdströjan igen. Sedan spelar det inte någon roll om det är första matchen, nummer 52 i grundserien eller slutspelet. Det är naturligt för mig att alltid ge hundra procent oavsett vad det är för typ av match.

På Hovet fortsätter laget att träna hårt och den här veckan har man gått in på lite mer taktiska detaljer i spelet, något huvudtränare Robert Ohlsson pratade om i DIFTV tidigare i veckan. I första matchen mot Almtuna fanns några indikationer på vad man hade pratat om innan.

- Det var väl två saker. Det första var att komma upp aggressivt i banan. Vi skulle vara aggressiva. Sedan skulle vi inte kasta bort puckarna utan våga så mycket som möjligt och visa oss för varandra och på så sätt ge varandra bra passningar, säger Peppe Lundh.

Spelat center tidigare

I Markus Ljunghs frånvaro agerade Peppe Lundh center under matchens gång, en position han hade fram till att han spelade J20-hockey.

- Det stämmer att jag spelade väldigt mycket center när jag var yngre men under min seniorkarriär har jag spelat forward. Det kanske sitter lite i ryggraden för det kändes bra. Som center blir man lite mer delaktig i spelet och är alltid en avlastning för backarna. Som forward har man lite striktare och rakare linjer i spelet än en center.

Laddad för CHL

På söndag spelar Djurgården sin första CHL-match för säsongen när det franska laget Rouen kommer till Hovet. Peppe har under sin tid i Växjö spelat CHL där man bland annat mötte DIF förra säsongen. Nu blir det franskt och schweiziskt motstånd i gruppspelet - och Peppe Lundh ser många fördelar med turneringen.

- Framförallt tycker jag att det är jätteroligt att möta lag som man inte alltid möter. Du får se nya ställen och komma iväg med grabbarna vilket göra att du kommer ihop som lag. I matcherna får du gå in med inställningen att alltid vara på tårna och vara redo för man vet aldrig vad som kan hända.

Vad kan man förvänta sig på mot Rouen?

- Vi ska fortsätta med det tempot som vi satte med senast mot Almtuna. Även om det var lite hafsigt ibland så har vi många träningar på oss att bli bättre. Och för varje dag som går blir vi lite bättre. Vi ska starta något bra här i CHL och ta med oss in i SHL.

Så ser du DIF - Rouen på Hovet

Biljetterna kostar 150 kr för vuxen och 100 kr för ungdom (13-17 år).

Alla under 12 år går gratis. 7-12-åringar behöver boka biljett medan barn 0-6 år går in utan biljett och har då plats i målsmans knä.

Vi säljer även mycket prisvärda biljettpaket till båda matcherna. Priset för det är 250 kr för vuxen och 175 kr för ungdom.

Köp biljett här

CHL ingår i säsongskorten

Som ni säkert vet så ingår alltså CHL-matcherna i ert säsongskort. Första matchen är nu på söndag 21 augusti.

Ni kommer få er biljett till matchen utskickade via mail på fredag förmiddag. Mailet skickas från [email protected].

Skulle det vara så att du inte fått något mail innan klockan 14.00 får du höra av dig till:[email protected]

Har du nyligen tecknat ditt säsongskort kan utskicket av biljetten dröja tills på fredag kväll.

Biljetten (eller biljetterna om du har fler än ett säsongskort) skickas till den e-post som är knuten till säsongskorten.

OBS: Djurgårdsbutiken stänger klockan 17:00 på söndag.