• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Joacim Eriksson klar för Djurgården

2 maj 2017 13:09
Nyförvärv

Djurgården värvar 27-årige målvakten Joacim Eriksson från Växjö. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.


– Joacim Eriksson är en högkvalitativ målvakt som tillsammans med Adam kommer att bilda ett väldigt starkt målvaktsteam. Vi tycker att Jocke är en lugn, storvuxen högerplockande målvakt med bra spelförståelse och ett modernt täckande målvaktsspel. Vi vet också att han är väldigt ambitiös i sin träning och sina förberedelser vilket passar väl in i de krav vi ställer på spelare inom Djurgårdens verksamhet, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Joacim Eriksson, ursprungligen från Gävle, är därmed klar för Djurgården inför kommande säsong. Han har den senaste säsongen spelat för Växjö där det blev 30 matcher i grundserien med 91,3 i räddningsprocent. Han spelade så sent som för ett par veckor sedan även i Tre Kronor och i dag blev det alltså officiellt att det blir Djurgården.

– Det lät väldigt intressant och jag tycker att Djurgården har ett spännande lag som vill framåt. Det är en stor förening som strävar efter att vinna. Det känns spännande att vara med på den här resan tillbaka mot toppen, säger målvakten Joacim Eriksson.

Som målvakt beskriver sig Joacim Eriksson som lugn och tålmodig.

– Jag är väldigt lugn i målet och läser spelet bra. Mitt fokus är bra och jag är en tålmodig målvakt, säger Joacim Eriksson.

"Tekniskt duktig målvakt"

Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman ser fram emot att jobba med Joacim Eriksson kommande säsong.

– Jocke är en tekniskt duktig målvakt som har ett bra spelsinne och är atletisk. Det som är intressant med honom är att han har gjort en resa och vill göra en resa. Han har spelat i både NHL och KHL och det är en kille som kör. Det är viktigt för oss här i Djurgården att man vill utvecklas, säger Janne Öhman.

Janne Öhman ser fram emot att komma igång och jobba med sin adept och har naturligtvis bra koll på Djurgårdens nya målvakt.

– Vi har följt honom och när det sedan blev aktuellt att han skulle komma hit så gör man en ännu närmare koll. Man följer upp på video från hans tidigare säsonger och hör sig för bland målvaktstränare. Hur såg han ut när han kom till Växjö? Och hur såg han ut i deras sista matcher bland annat, säger Janne Öhman.