• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Förlängningar med sju spelare

5 maj 2014 09:31

Truppbygget tar form i rasande takt. Sju spelare som spelade i Djurgården den gångna säsongen är nu klara för spel i djurgårdströjan även framöver. Sportchef Challe Berglund kommenterar förlängningarna nedan.


Joakim Eriksson, ett år

Jocke är viktig för vårt lag i alla spelformer och som den ledare han är för gruppen. Vi är därför glada väldigt över att vi har kunnat skriva ett ettårsavtal.

Philip Holm, två år

Holm var på väg till SHL redan förra året men valde att stanna för att han inte tyckte att han var klar ännu samt för att vara lojal mot Djurgården. Nu fick han chansen att spela med det lag han vill spela med i SHL och vi ser fortsatt utveckling i honom.

Steve Saviano, ett år

Saviano har precis som Jocke en viktig roll i gruppen på alla ställen – i omklädningsrummet, på fritiden, på isen. Han är en arbetsmyra som hela tiden finns där för laget och gör ett jättejobb i numerärt underläge. Med sin starka skridskoåkning och erfarenhet från SHL–spel med Växjö blir han värdefull för oss.

Markus Ljungh, två år

Ljungh värvades till Djurgården under kvalserien när vi åkte ur. Han valde själv att betala för att ta sig ur kontaktet med Västerås för att hamna i Djurgården. När han nu varit med och fört upp laget känns det kul att han signar om. Även här har vi en spelare som utvecklats under de två år han varit hos oss. Framförallt har den fysiska delen som han jobbat hårt med gjort honom till en bättre hockeyspelare och det finns fortfarande utveckling i honom.

Henrik Eriksson, två år

”Hank” har tillsammans med Ahlén och ”Honken” gjort stor nytta för laget med sitt uppoffrande, aggressiva och fysiska spel. Många gånger har de tröttat ut motståndarna som våra mer produktiva kedjor seda fått skörda av. Han är en djurgårdare sedan mannaminne och har längtat efter att spela med SHL i Djurgården. Därför känns det bra att få med honom på den här resan framöver.

Michael Holmqvist, ett år

Förra årets järnkamin och bästa målskytt sett över hela säsongen. Med sin erfarenhet och ledaregenskaper betydde han väldigt mycket för laget förra året. Han är en spelare som coacherna använder i alla spelformer. Han gjorde ett väldigt bra jobb framför mål i power play och dödade även en hel del utvisningar.

Alexander Falk, två år

När jag kom till Djurgården hade jag inte en aning om vem Falk var men KG Stoppel ville att han skulle få ett fullt junioravtal. Redan i Tjeckien under European Trophy när vi mötte Liberec och Pardubice imponerade han på mig med sitt rejäla och orädda spel. Han har under de här två åren tagit steg i rätt riktning och vi tror att han kommer fortsätta ta steg i rätt riktning under de kommande två åren.

Till truppsidan som innehåller de spelare som har kontrakt