• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

DIF startar "Ishockey för alla" i Husby

19 juni 2014 06:00

Djurgården Hockey och Stockholms Stad startar tillsammans med Reebok CCM projektet "Ishockey för alla" i Husby, Kista och Akalla. Djurgården Hockey kommer bland annat att besöka skolor och tillsammans med den lokala klubben Kista HC låta ungdomar i området prova på ishockey.


– Detta är en del i vårt och Stockholms Stads arbete att få fler att involvera sig i ishockeyn, både tjejer och personer som traditionellt sett inte växt upp med sporten. Det handlar om att öka mångfalden och därigenom samtidigt ge hockeyn i Stockholm möjlighet att växa, säger Djurgården Hockeys verksamhetschef KG Stoppel.

– Stadens hjälp med projektbidrag, möjligheten att nyttja Husby ishall som bas samt kontakterna mot skolor och näringsliv är ovärderlig, säger KG Stoppel.

Med ishockey som nationalsport och Djurgården som stor förening ser vi det som viktigt att engagera sig i områden där ishockey tidigare saknat förankring. Ambitionen i projektet handlar även om att hitta idrottsledare i området som själva kan bidra till ett aktiv föreningsliv.

– Som ishockeyklubb ska vi engagera oss i samhället och vi hoppas att "Ishockey för alla" ska kunna ge ungdomarna i området en väg in i idrotten och därmed bli en aktiv del av samhället. Så småningom får vi även ledare som själva kan inspirera ungdomar i området till att spela ishockey, säger KG Stoppel.

Kärnan i projektet "Ishockey för alla" är en aktiv prova på-verksamhet som är kopplad till både skoltid samt eftermiddagar och helger. Syftet är att ge en positiv och trygg fritid till ungdomar i ett område som har stora utmaningar.

– Vi har ett aktivt samarbete med den lokala klubben Kista HC där målet är att de ska fånga upp de ungdomar som blir intresserade av att fortsätta med ishockey. Näringslivet är också viktigt för att genomföra detta så framgångsrikt som möjligt och CCM Reebok har redan engagerat sig genom att skänka utrustning, säger KG Stoppel.

För Reebok CCM var det en självklarhet att vara en del av "Ishockey för alla".

– Vi tror mycket på en nära dialog med våra samarbetspartners och när Djurgården gör verklighet av detta projekt vill vi spela en aktiv roll. ”Ishockey för alla” känns spännande som projekt och vår ambition är att fler ska få testa ishockey och att det kommer leda till att sporten blir mer tillgänglig för fler utövare, säger Robert Zaring, Marketing Director Europe på CCM Reebok.

För att ge projektet en solid grund kommer Djurgården Hockey att besöka skolor i området, genomföra centrumaktiviteter samt bjuda in ungdomar till Hovet för att gå på hockey.

Herrlaget kommer därutöver att genomföra ett antal träningar medan både juniorlag och damlag kommer att spela några av sina matcher i Husby Ishall.

- Idrottsnämndens viktigaste mål är att få fler stockholmare att börja idrotta i syfte att förbättra folkhälsan. Det är glädjande att samarbetet med Djurgården och det privata näringslivet nu fördjupas och att vi genom det nya ungdomsprojektet kan erbjuda fler fritidsaktiviteter för våra ungdomar, säger Bo Sundin (M) ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd tillika ersättare i idrottsnämnden.