• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Djurgården besegrade Karlskrona

14 januari 2017 22:15
J20

J20 tog tre viktiga poäng borta mot Karlskrona. Målen gjordes av Marcus Olsson, Edward Lindelöw, Viktor Åström och Jonatan Asplund.


Djurgården och Karlskrona har sällan möts i juniorhockey, och det var stockholmarna som tog tag i taktpinnen direkt.

Djurgården fick smakstart

Tre minuter av den första perioden kom att bli viktiga för Djurgården. Marcus Olsson tog vara på en retur framför kassen, vinner kampen och satte 1-0. I den 15e matchminuten uttökades ledningen. Elias Engström vinner pucken i sarghörnet, och spelar fram en fri Edward Lindelöw som sätter en backhand otagbart bakom Karlskronas målvakt.

Djurgården backade hem efter tagit ledningen i matchen och Karlskronas press innebar två utvisningar för gästerna i slutet av perioden.

Skotten efter första perioden vann Djurgården med 12-5.

Många utvisningar för Djurgården - men fortsatt ledning

Simon Johansson och Oscar Jahnstedt satt fortfarande kvar i utvisningsbåset när andra perioden började, men gästerna spelade bra i boxplay och klarade av utvisningarna.

Andra perioden blev fortsatt tuff för Djurgården som drog på sig tre nya utvisningar på nio minuter. Karlskrona tog vara på chansen i spel med en man mer, och vispade in ett skott från toppcirkel. Drygt en minut efter målet utvisades William Fällström och innan perioden var slut hade Djurgårdne dragit på sig ännu en utvisning. Men Filip Larsson i mål stoppade övriga skottförsök, som Karlskrona vann denna period med 20-7.

Djurgården drog ifrån

Viktor Åström tog chansen att uttöka Djurgårdens ledning direkt i tredje perioden. Fabian Nord vann pucken i sarghörnet, bröt sig in vid toppcirkel och avlossade ett skott. Åström smet sedan in vid bortre stolpe och la in 3-1.

Karlskronas Oscar Gustavsson gav sedan matchen nerv med en reducering till 3-2 knappt fyra minuter senare.

Med halva perioden spelad fintade Djurgårdens Jonatan Asplund bort sin back och avslutade elegant i första krysset. 4-2 stod sig matchen ut och Djurgården tog revansch efter snöpliga förlusten hemma senast mot Mora. – Kul att studsa tillbaka direkt efter matchen mot Mora. Vi ska spela en bra hockey övertid och det är vår målsättning, säger Mattias Zackrisson, huvudtränare.

Boxplay väldigt viktigt idag för er idag.
– Vi vet att vi drar på oss mycket utvisningar, vi var kanske lite laddade och kommer in för hårt. Vi vill mycket på isen och det blir vi straffade för. Därför måste vi bli smartare i hur vi agerar i olika situationer. Vi lägger mycket energi på att vara duktiga i boxplay, och ett insläppt mål i den spelformen idag får ses som godkänt.

Självförtroendeboost när ovana målskyttar kliver fram? – Vi har varit missnöjda med effektiviteten hela säsongen. Viktigt att fler spelare får självförtroende i detta viktiga skeenden. Många börjar ta snabbare beslut på isen, vårdar pucken och det smittar av sig i omklädningsrummet när det sker bra prestationer på isen, avslutar Mattias.