• Huvudsponsorer

Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

#61 Markus Ljungh

10 juli 2016 07:00

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till centern #61 Markus Ljungh. Vem vill han spendera sommaren med och vem tror han får årets genombrott?


Markus Ljungh, 25 år, inledde sin seniorkarriär i Västerås men inför säsongen 12/13 värvades han av Djurgården.

– Markus är en väldigt spelskicklig forward, som har blicken för spelet och av den anledningen är användbar i alla spelmoment under en match. Han är redo att ta nästa steg i sin utveckling här hos oss, sa Djurgårdens dåvarande sportchef ”Challe” Berglund till difhockey.se.

Poängsuccé i både HockeyAllsvenskan och SHL

Markus Ljungh gjorde sju poäng under sin första säsong i Djurgården, som då låg i HockeyAllsvenskan. Säsongen efter blev det hela 32 poäng i HockeyAllsvenskan och många var nyfikna på hur han skulle klara sig i SHL. Svaret blev att det gick alldeles galant. Ljungh gjorde 27 poäng första säsongen och under den senaste svarade han för 36 poäng på 48 matcher.

Duktig skridskoåkare och bra både offensivt och defensivt

Efter Markus Ljunghs första SHL-säsong valde Djurgården att förlänga kontraktet med honom under sommaren 2015. Sportchef Joakim Eriksson var mycket nöjd att Ljungh signerade för ytterligare tre år.

– För mig är centrarna den viktigaste ingrediensen i ett fungerande hockeylag och Markus är duktig offensivt och en bra avslutare, men också otroligt bra i sin defensiv. Han har en bra skridskoåkning, en bra arbetsmotor och klarar av att bära mycket istid. Jag ser inga begränsningar för Markus, sa Joakim Eriksson till hemsidan.

Se Markus Ljungh sätta pucken i krysset