• Huvudsponsorer

Nilson återvänder till Djurgården

12 januari 2015 16:45

Marcus Nilson är klar för en återkomst i Djurgården. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller för resten av säsongen.


Marcus Nilson lämnade Djurgården 2012 och övergången blev uppmärksammad i och med en tvist gällande huruvida kontraktet gällde vid nedflyttning eller ej. Djurgården förlorade tvisten och dömdes att betala mellanskillnaden mot det kontrakt Nilson fick i HV71.

- Tillsammans med Marcus har vi hittat en för Djurgården mycket bra och rättvis ekonomisk lösning där han ställt upp för Djurgården. Tvisten drevs av facket som ville skapa ett prejudikat gällande spelarkontrakten. Vi måste också vara ödmjuka. Facket vann tvisten och kontraktsmallen ser nu även annorlunda ut.

- Framförallt har Marcus hela tiden varit tydlig med och arbetat för att Djurgården inte skulle drabbas ekonomiskt. Medierna har vinklat det hårt i och med att det blev en tvist i Arbetsdomstolen. Bakom kulisserna har vi arbetat tillsammans för en bra lösning, säger Jenny Silfverstrand.

"Jag klarade inte lagkaptensrollen"

Efter att Marcus Nilson lämnade Djurgården har det varit hårda ord från många supportrar. Något han förstår.

- Ja, jag förstår att folk har varit förbannade. Men min avsikt har aldrig varit att skada Djurgården. Facket låg på för att driva frågan om kontrakten. Jag var förstås delaktig i tvisten men det var för att klargöra vad som gällde arbetsrättsligt. Det har aldrig handlat om pengar. Det klargjorde jag för Djurgården redan första dagen att jag inte var ute efter pengarna, säger Marcus Nilson.

Förra gången var han lagkapten i det lag som åkte ur SHL. En roll som förpliktigar och som han själv kände var svår att bära.

- Det var tufft, det är inget att hymla om. Lagkaptensrollen var tuff och jag klarade inte av den. Jag lärde mig mycket under den perioden som var den värsta tiden i mitt hockeyliv. Det var riktigt tungt för både Djurgården och mig personligen, säger Nilson.

Nu när Nilson är tillbaka hoppas han kunna göra nytta för Djurgården än en gång.

- Förhoppningsvis kan jag bidra med både tuffhet och poäng. Men jag gör det tränarna säger att jag ska göra, säger Nilson.

Finansieras inte av supporterinsamlingen

Värvningen av Marcus Nilson gör Djurgården mindre sårbart vid skador. Under säsongens gång har det bland annat saknats centrar.

- Marcus stärker vårt unga lag och bidrar med både rutin och kompetens för slutspurten av säsongen. I letandet efter att hitta den center vi sökt under lång tid så är Marcus en spelare som kan avlasta våra centrar. Under säsongens gång har vi flera gånger tvingats spela backar på centerpositionen. Han kan även spela högervinge och vara en förstärkning i vårt power play, säger Djurgårdens vice VD K-G Stoppel.

Värvningen av Marcus Nilson finansieras inte av supporterinsamlingen.

- Vi har inte använt de insamlade pengarna utan vårt fulla fokus är fortfarande att förstärka laget ytterligare. Vi får se vad som dyker upp på marknaden framöver. Ambitionen är fortfarande att förstärka med en center, säger K-G Stoppel.