Djurgården tackar av Anneke Linser och Olivia Sohrner
Publicerad: 2024-04-28
Officiellt
Anneke Linser och Olivia Sohrner lämnar Djurgården efter avslutad säsong. Amerikanskan Linser noterade 15 mål under sitt år i föreningen, samtidigt som försvararen Sohrner går vidare efter sammanlagt fyra säsonger i Djurgårdströjan.

– Anneke har stått för en väldigt fin säsong hos oss och Olivia har under åren på vårt hockeygymnasium tagit kliv framåt hela tiden. Vi önskar de båda spelarna ett stort lycka till, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Anneke Linser, 24 år, och Olivia Sohrner, 19 år, går vidare med sina karriärer. Duon har haft utgående kontrakt och efter avslutad SDHL-säsong står det nu klart att nya äventyr väntar för spelarna.

För Linsers del blev det en säsong med rejäla avtryck i Djurgårdströjan. Redan tidigt in på seriespelet hittade forwarden nätet och produktionen höll därefter i sig. Totalt landade Anneke Linser på 15 mål och 17 assist, något som gjorde amerikanskan till lagets poängbästa spelare. Nu väntar spel i den nystartade ligan PWHL.

– Anneke anlände i september och visade direkt från start att hon kom hit med en hög kravbild på sig själv. Redan efter ett par träningar och matcher var det tydligt vilken tillgång hon skulle bli. Hon gav alltid sitt yttersta för laget, och med sin storlek och tyngd var Anneke alltid ett hot i det offensiva spelet, berömmer Johan Schillgard.

Olivia Sohrner lämnar för spel i annan SDHL-klubb, detta efter sammanlagt fyra säsonger på Hovets is. Den Stockholmsfödde försvararen anslöt till DIF tidigt under 2021 och har sedan dess varit en del av hockeygymnasiets verksamhet. Parallellt med det har Olivia representerat damlaget, där det blivit 114 spelade tävlingsmatcher med 24 gjorda poäng.

– Olivia tappar vi tyvärr till en annan SDHL-klubb, vilket är tråkigt efter hennes många år på hockeygymnasiet. Samtidigt blir det en rolig utmaning för henne och ytterligare ett steg i hennes hockeykarriär, kommenterar Schillgard och utvecklar;

– Det har varit kul att se de som steg som Olivia tagit hos oss, hon har vuxit ut till en duktig offensiv back. Hon är väldigt skicklig med pucken och kommer garanterat att skörda framgång i hennes nya klubb med det spel som hon besitter.

Djurgården tackar spelarna för deras insatser och önskar dem all lycka framöver.

Djurgården Hockey
Huvudpartners