Robert Kimby ny huvudtränare för herrlaget
Publicerad: 2024-04-24
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Robert Kimby till föreningen. 39-åringen tar över huvudansvaret för herrlaget på ett tvåårigt avtal och bildar ett tränarteam tillsammans med Michael Holmqvist, Patrik Andersson och Fredrik Mikko.

– Vi är mycket stolta över att presentera en av svensk hockeys mest eftertraktade hockeyledare de senaste åren, som i grund och botten även är en stark Djurgårdare. Som huvudansvarig tränare stärker ”Robban” upp en redan stark ledarstab till att bli ännu starkare. ”Honken” och Patrik har gjort det fantastiskt den här säsongen, och nu kommer de framåt att bilda ett team tillsammans med Kimby, kommenterar Niklas Wikegård, tillträdande sportsligt ansvarig i Djurgården Hockey.

Robert Kimby, 39 år, tar till kommande säsong klivet in på Djurgårdens tränarbänk. Den Bålstafostrade tidigare spelaren tar över huvudansvaret och bildar ett tränarteam tillsammans med Michael Holmqvist, Patrik Andersson och målvaktstränare Fredrik Mikko. Avtalet är skrivet över två år och sträcker sig till 2026.

Närmast ansluter Kimby från Almtuna, där han agerat huvudtränare i två olika sejourer sedan sommaren 2020. Under sina sammanlagt tre säsonger har Robert Kimby lett Uppsalaklubben till tre raka HockeyAllsvenska åttondelsfinaler. Utöver det har den unge tränaren även varit assisterande tränare för Björklöven samt haft huvudansvaret för Enköping under två år i Hockeyettan. Nu väntar alltså steget in i Djurgårdsfamiljen.

– Djurgår’n Hockey ska skriva ett nytt kapitel och det känns jättespännande att Kimby kommer in. Nu ska han skriva det nya kapitlet tillsammans med ”Honken”, tillsammans med Patrik, tillsammans med mig och tillsammans med många andra nya och gamla inom föreningen. Vi hälsar ”Robban” varmt välkommen, säger Wikegård.

För 39-årige Kimby blir Djurgården hans femte uppdrag som tränare och han har även en aktiv spelarkarriär bakom sig. Den tog slut 2014 med spel i division 2, men innan dess gjorde den tidigare centern hela elva säsonger i HockeyAllsvenskan. Därifrån har resan som tränare tagit ordentlig fart och flytten till huvudstaden, till Hovet och till DIF är något som huvudpersonen längtat efter.

– Det här känns så klart sjukt kul och som en grymt rolig utmaning! Det ska bli kul att jobba med alla de människor som finns i Djurgården, både med ett driv och med en stolthet, inleder Kimby och fortsätter;

– Jag har alltid haft en dröm om att en dag komma till Djurgården och jag har velat ge mig själv möjligheterna till det. När jag väl fick frågan tog det inte lång tid att bestämma mig. Det här ska verkligen bli en riktigt rolig resa, jag ser fram emot att få börja i den här rollen.

Djurgården Hockey