Sture Norman Årets Eldjsäl i HockeyAllsvenskan
Publicerad: 2024-04-25
Djurgår’n
I tisdags tog Sture Norman emot HockeyAllsvenskans pris som Årets Eldsjäl 2024. Med totalt 40 års engagemang bakom sig är Sture själva kärnan i flickverksamheten och en central del av Djurgården Hockeys viktiga ungdomsarbete.

Sture Norman är Årets Eldsjäl i HockeyAllsvenskan 2024. Priset delades ut i tisdags vid en ceremoni på isen innan nedsläpp i finalmatchen hemma på Hovet.

Genom sitt sammanlagt 40 år långa engagemang har Sture varit en vägvisare för framförallt flickhockeyn. Till en början som aktiv hos Brinkens IF, där Sture startade upp flickverksamheten i samarbete med Djurgården Hockey. De fem senaste säsongerna har Sture Norman verkat inom DIF och tillsammans med Jonas Jansson är han idag den som hanterar det dagliga arbetet.

– Sture är en otroligt omtyckt person, det ser man i alla de reaktioner och kommentarer som kommit efter priset. Han är uppskattad och omtyckt av både föräldrar och spelare. Det är ytterligare ett bevis på allt det bra som han gjort, kommenterar Philip Nilsson Fornes, föreningsadministratör Djurgården Hockey Ungdom.

HockeyAllsvenskans motivering

"Sedan han först kom till Brinken 1984 har Sture varit en ovärderlig kraft, från att vara materialare till att ta stora roller som lagledare, styrelsemedlem och sportchef. Han var pionjären bakom flickverksamheten i samarbete med Djurgården Hockey och har fortsatt att inspirera och stötta som en central del av Djurgårdens Ishockeyförening. Stures engagemang sträcker sig över 40 år där han inte bara har format ungdomsverksamheten, från vinterhockeyskolan till OVR-utbildningar, men också säkerställt att föreningens istider och evenemang löper smidigt. Hans passion och arbete har varit fundamentala för både pojkar och flickors möjligheter inom ishockeyn. För sitt outtröttliga engagemang och dedikation, är det en ära att dela ut årets utmärkelse till Sture Norman."

Stort grattis Sture, en riktig Järnkamin!

Djurgården Hockey