Alice Östensson förlänger med Djurgården
Publicerad: 2024-05-09
Officiellt
Djurgården är tillsammans med Alice Östensson mycket glada över att presentera en förlängning av spelarens avtal. Den erfarna centern, med sex säsonger och 220 matcher i DIF-tröjan, har skrivit på för ytterligare två år.

– Vår rutinerade Alice har valt att förlänga med damlaget och det är med glädje som vi fortsätter tillsammans. Genom åren har Alice visat hur viktigt det är med rutin, hon är ett föredöme för våra unga spelare, kommenterar Djurgårdens avgående sportchef Johan Schillgard.

Alice Östensson, 28 år, stannar kvar i det gul-röd-blåa Djurgårdsstället. Centern har förlängt sitt avtal även över de två kommande säsongerna, det vill säga till 2026. Det betyder att Örnsköldsviksfostrade Östensson till hösten går in till sin sjunde säsong i DIF.

Ankomsten till Hovet skedde redan 2018, då Alice tog klivet från moderklubben MoDo. Sedan dess har den spelskickliga, laglojala och hårt arbetande centern blivit en nyckelpjäs i damlaget. Under säsongen som gick var Östensson, född 1996, även äldst i ett nybyggt och ungt Djurgårdslag.

– Alice är en spelare som oftast gått som center, men hon kan även användas som forward och det är en av hennes styrkor att vara allround. Med hennes signatur får vi en stark centeruppsättning, konstaterar Schillgard.

Totalt står Alice Östensson på sina sex säsonger noterad för 220 tävlingsmatcher, sjunde mest i Djurgårdens damhistoria. Offensivt är centern dessutom en pålitlig kraft med sammanlagt 39 mål, 57 assist och 96 poäng. Nu ser Östensson själv fram emot att skriva nya kapitel i sin gul-röd-blåa historiebok.

– Det är en stor ära att få fortsatt förtroende i Djurgården! Vi är ett ungt och talangfullt lag med stor potential till att ta nya kliv framåt för varje dag som går, säger Alice och fortsätter;

– Det ska bli kul att se hur vi som grupp kan bygga vidare på föregående säsong in till 2024/2025. Full fart framåt!

Djurgården Hockey
Huvudpartners