Matchdag: Björklöven – Djurgården
Publicerad: 2024-03-22
#IFBDIF
Kvartsfinalen har vänt norrut och vårt Djurgårdslag landade i Umeå under gårdagen. Ikväll släpps pucken i ett slutsålt Winpos Arena, där Björklöven väntar i den tredje ronden med ställningen 2-0 i matcher till DIF. Följ matchen på plats eller se den via TV4 Play - full fart framåt!

Björklöven – Djurgården, 19:00 Winpos Arena

Matchen är slutsåld.

Matchen sänds på TV4 Play.

Matchserien

18/3 Djurgården – Björklöven 6-2
20/3 Djurgården – Björklöven 4-3 ÖT1
22/3 Björklöven – Djurgården
24/3 Björklöven – Djurgården
26/3 Djurgården – Björklöven
28/3 Björklöven – Djurgården
30/3 Djurgården – Björklöven

Truppen

DIF har rest norrut med en trupp bestående av två målvakter, åtta backar och 14 forwards. Hugo Hävelid har lånats ut till Linköping och det betyder att Viktor Andrén och Carl Lidö utgör helgens målvaktspar. På skadelistan återfinns Adrian Carnebo och John Norman, däremot har Calle Odelius rest hem från USA med ett godkännande för spel. Försvararen har stannat i Stockholm för träning och finns inte tillgänglig ikväll.

Inbördes möten i grundserien

22/9 Djurgården – Björklöven 5-3
15/11 Björklöven – Djurgården 2-1 e.förl.
24/1 Björklöven – Djurgården 4-6
28/2 Djurgården – Björklöven 2-1

Tränarkollen

Med två matcher spelade har Djurgården skaffat sig övertaget i kvartsfinalserien. Stockholmslaget vann såväl rond ett som två på Hovet, två prestationer som Michael Holmqvist sammanfattar;

– Om man tittar nu på matchen senast är det en jäkla karaktär att komma tillbaka på det sätt vi gör. Vi har underläge 0-2 och underläge 2-3, men fortsätter att köra med ett bra tålamod. Till slut får vi ett jävligt skönt avgörande.

– Den första matchen blev speciell i och med starten som vi hade. Jag tycker över båda matcherna att besluten med puck varit bättre, sen har vi fokuserat på det som finns och hållit en bra nivå. Grundjobbet har varit där och vi har släppt loss och kört.

Nu har matchserien vänt till Umeå. "Honken" kommenterar det läge som DIF just nu befinner sig i;

– Framförallt behöver vi förstå var Björklöven är och var de befinner sig också. Hur de kommer att se ut ikväll. Vi måste ha en förståelse för att vi är på bortaplan, att de har sin publik och vad som blir viktigt för oss.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners