Matchdag: Björklöven – Djurgården
Publicerad: 2023-11-15
#IFBDIF
Veckans enda HockeyAllsvenska matchdag är här och Djurgår’n gör resan norrut. Umeå och Winpos Arena är destinationen när Stockholmslaget gästar Björklöven. Matchen startar 19:00 och du följer den på plats eller via TV4 Play - kämpa Djurgården!

Björklöven – Djurgården, 19:00 Winpos Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF saknade i segermatchen senast Adrian Carnebo, Marcus Krüger och John Norman. Dessutom var Calle Odelius och Hugo Hävelid på landslagsspel. Den sistnämnda duon är tillbaka till kvällens match och matchtruppen tas ut under onsdagen.

Formen

Djurgården: 5-2, 0-2, 4-3 e.förl., 3-4, 3-1
Björklöven: 0-5, 4-3 e.str., 5-3, 0-3, 2-0

Tränarkollen

Michael Holmqvist med en statusuppdatering från Djurgårdslägret;

– Vi har en energi som vi så klart fick med oss från en bra vinst förra veckan. Känslan är att vi tagit med oss den energin in i den här veckan och hoppas rida på det.

Tränaren tog över ansvaret för herrlaget förra måndagen och berättar vad man för tillfället fokuserar på i träning;

– Jag tycker att vi behöver lägga mycket tid på allting, egentligen. Men just nu är det mycket i spelet med puck. Att bli snabbare i våra beslut, hjälpa varandra med spelbarhet och prata med varandra. Sen finns det så klart detaljer i spelet utan puck som vi jobbar på parallellt.

Ikväll väntar Björklöven uppe i Umeå, vilket blir veckans enda match. "Honken" ger sina tankar inför bortaresan;

– En rolig utmaning för gruppen. Det handlar återigen om att tävla hårdare än vår motståndare och vara lite smartare än vår motståndare. Det känns kul att kunna rikta allt fokus mot en match den här veckan.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners