Matchdag: Björklöven – Djurgården
Publicerad: 2024-03-24
#IFBDIF
Kvartsfinalserien går ikväll vidare med rond fyra i Umeå. DIF har via förlängningssegern i fredags skaffat sig 3-0 i matcher, något som betyder att Stockholmslaget står en vinst ifrån avancemang. Sjung fram Djurgår’n mot semifinal på plats eller via TV4 Play - tillsammans!

Björklöven – Djurgården, 18:30 Winpos Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Matchserien

18/3 Djurgården – Björklöven 6-2
20/3 Djurgården – Björklöven 4-3 ÖT1
22/3 Björklöven – Djurgården 3-4 ÖT1
24/3 Björklöven – Djurgården
26/3 Djurgården – Björklöven
28/3 Björklöven – Djurgården
30/3 Djurgården – Björklöven

Truppen

DIF har två målvakter, åtta backar och 14 forwards med på resan norrut. Linus Eriksson är kvar i Stockholm med sjukdom och kommer inte att spela ikväll. Samma gäller den skadade duon John Norman och Adrian Carnebo, samt Calle Odelius som spelat med J20 under helgen. Vad gäller försvararen Daniel Glad tas beslut under dagen.

Inbördes möten i grundserien

22/9 Djurgården – Björklöven 5-3
15/11 Björklöven – Djurgården 2-1 e.förl.
24/1 Björklöven – Djurgården 4-6
28/2 Djurgården – Björklöven 2-1

Tränarkollen

Det blev både svängigt och dramatiskt när DIF i fredags vann den tredje kvartsfinalen. Nio minuter in i förlängningen avgjorde Emil Berglund efter att en 3-0-ledning tidigare blivit till 3-3 - och Patrik Andersson summerar matchen;

– Vi gjorde en första och andra period som var bland det bästa vi stått för. Där hade vi en jäkla fart i skridskoåkningen, vände spelet snabbt och kom igenom mittzonen med fart. Det gjorde att vi vann många race om pucken.

– Sen blev det så klart en matchbildsförändring i tredje, då Björklöven verkligen gick för det. Vi blev lite för passiva och tappade vår skridskoåkning. Det blev ganska tydligt vad som är den riktiga nyckeln för oss - och det är just vår skridskoåkning.

I och med segern senast har Djurgården 3-0 i matcher inför kvällens fjärde rond, även den på bortais. "Putte" kommenterar utgångsläget;

– Det är bara att nollställa. Det är en helt ny match, ingenting kommer att vara sig likt mot de tre tidigare. Så det gäller att vara både mentalt och fysiskt förberedd, sen går vi ut och fokuserar på vårt.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners