Matchdag: Björklöven – Djurgården
Publicerad: 2024-01-24
#IFBDIF
En ny gul-röd-blå spelvecka är här och den inleds ikväll i norr. Efter två tunga förluster går DIF för revansch och för viktiga poäng, med nedsläpp klockan 19:00 mot Björklöven. Sjung fram vårt lag i Umeå eller följ matchen i TV4 Play - forza Djurgår’n!

Björklöven – Djurgården, 19:00 Winpos Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF går in i spelveckan med en frånvarolista som fortsatt innehåller en handfull namn. Adrian Carnebo, Calle Odelius, Emil Berglund, Marcus Krüger och John Norman är skadade och Daniel Glad avtjänar ikväll den tredje och sista matchen på sin avstängning. Den inlånade försvararen Pontus Johansson har efter överenskommelse stannat kvar och finns tillgänglig även ikväll.

Formen

Djurgården: 0-3, 3-5, 3-2 e.str., 4-5 e.förl., 4-1
Björklöven: 5-2, 6-5 e.förl., 2-4, 1-2 e.förl., 3-1

Tränarkollen

Det väntar två intensiva veckor med totalt sex matcher för Djurgårdens del, som inleder den här perioden ikväll borta mot Björklöven. Michael Holmqvist ger sina tankar;

– Jag tycker inte så mycket längre än matchen ikväll, vi försöker att ligga där med vårt fokus. Vi vet att det är många matcher som kommer, men just nu är allt fokus på ikväll.

– Björklöven är ett offensivt skickligt lag, som brukar bjuda på riktigt bra motstånd på deras hemmais. Det här blir en bra utmaning för oss.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners