Välkommen tillbaka till Djurgården, Arvid Costmar
Publicerad: 2024-04-29
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna Arvid Costmar tillbaka till föreningen. Den 22-årige centern, som lånades in under hösten och då satte ett starkt avtryck, återvänder till Hovet på ett kontrakt skrivet över kommande säsong.

– Arvid har flera säsonger bakom sig i SHL och gjorde under hösten som gick ett fantastiskt fint intryck här. Jag och säkert många andra fastnade fort för honom under hans matcher i Djurgårdströjan, kommenterar Niklas Wikegård, tillträdande sportsligt ansvarig i Djurgården Hockey.

Arvid Costmar, 22 år, är en Djurgårdsspelare på permanent basis. Den Stockholmsfödde centern gör flytten till Hovet och till huvudstaden på ett kontrakt skrivet över kommande säsong, det vill säga till 2025. Det innebär en återkomst i Djurgårdströjan för Costmar, som under hösten lånades in från Linköping.

På sina totalt tolv matcher blev det två mål, tre assist och ett rakt igenom starkt intryck. Med ett rivigt och energiskt spel växte Costmar snabbt ut till en publikfavorit på Hovet. Säsongen i övrigt har centern spenderat i just Linköping HC, samma klubb som han representerat sedan U16-tiden. Sammanlagt står 22-årige Costmar noterad för 174 SHL-matcher med 28 gjorda poäng och han har därmed goda meriter trots sin unga ålder.

– Det känns riktigt kul att få hit en ur-Djurgårdare med så stark attityd och ambition. Arvid är fortfarande en ung spelare som vi vet kommer att fortsätta sin utveckling i Djurgår’n och bidra på resan tillbaka mot SHL, menar Wikegård.

Med Stockholm som födelseort växte Arvid Costmar upp i Östergötland och hans hockeyfostran fick han även i Motala AIF. Ända sedan barnsben har han dock varit en stor Djurgårdssupporter, och han har länge följt DIF Fotboll. Att återigen få representera DIF är därför något som han värdesätter mycket högt.

– Jag är otroligt glad och tacksam över att jag äntligen ska få dra på mig världens finaste tröja igen. Det ska bli magiskt att få åka ut inför supportrarna på ett kokande Hovet. Och glöm inte, en Järnkamin reser sig alltid!, hälsar Arvid Costmar.

Djurgården Hockey
Huvudpartners