Alice Wallin och Selma Tyreskog förlänger med Djurgården
Publicerad: 2024-05-07
Officiellt
Djurgården kan med stor glädje meddela dubbla förlängningar med centern Alice Wallin och försvararen Selma Tyreskog. Duon, som gjort tre respektive fem år i föreningens damlag, har skrivit på för ytterligare en säsong.

– Det här är två spelare som stått för fina utvecklingsresor sedan de kom till DIF. Både Alice och Selma arbetar hårt, målmedvetet och ödmjukt varje dag och varje träning, kommenterar Djurgårdens avgående sportchef Johan Schillgard.

Alice Wallin, 19 år, och Selma Tyreskog, 20 år, förlänger med Djurgården. De nya avtalen sträcker sig för de båda spelarna över kommande säsong, det vill säga till 2025.

Södertäljefostrade Wallin anlände till DIF och till Hovet sommaren 2021, via spel i Haninge Anchors. Hittills har det på tre säsonger blivit 96 matcher i SDHL och 14 i SM-slutspel. Under säsongen som gick lossnade även poängproduktionen för 19-åringen, som då tog klivet upp på en ny position.

– Från att tidigare ha spelat back valde vi till den gångna säsongen att skola om Alice till center. Och vilket lyckokast det blev, berättar Johan Schillgard och utvecklar;

– Alice defensiva spel och spelförståelse har varit en fröjd för ögat och hon antog utmaningen direkt med omskolningen. Att Alice väljer att förlänga med DIF i ytterligare ett år är oerhört glädjande, både för oss och för henne.

Även 20-åriga Selma Tyreskog väljer en fortsättning i gult, rött och blått. Försvararen, som är uppvuxen i Stockholm, har varit en Djurgårdsspelare ända sedan 2019 med sammanlagt fem spelade säsonger. I dagsläget står Selma noterad för 163 tävlingsmatcher, fem mål och 22 poäng och mer är alltså att vänta.

– Selma är numer en av våra mera etablerade och rutinerade backar. Det är med glädje och stolthet som vi fortsätter vår resa tillsammans i Djurgårdsdressen, säger Schillgard och lyfter fram den väg som 20-åringen tagit;

– Selma har gått via vårt hockeygymnasium och har utvecklats varje år till den stabila back som hon idag är. Hennes defensiva spel är en styrka och trygghet, vilket blir oerhört viktigt för hela gruppen. Selma har vuxit både som spelare och människa och hon kommer alltid till jobbet med rätt driv och inställning.

Djurgården Hockey
Huvudpartners