Matchdag: Djurgården – Björklöven
Publicerad: 2024-03-18
#DIFIFB
För våran stad, för vårat lag, för Djurgården. Ikväll startar slutspelsresan hemma på Johanneshovs Isstadion med kvartsfinal 1. Motståndet i matchserien är Björklöven, som slutade sexa i grundserien två placeringar bakom Stockholmslaget. Nu färgar vi läktarna i gult, rött och blått - för Djurgår’n!

Djurgården – Björklöven, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Matchserien

18/3 Djurgården – Björklöven
20/3 Djurgården – Björklöven
22/3 Björklöven – Djurgården
24/3 Björklöven – Djurgården
26/3 Djurgården – Björklöven
28/3 Björklöven – Djurgården
30/3 Djurgården – Björklöven

Truppen

DIF har Adrian Carnebo och John Norman ur spel på grund av skador. Även försvararen Calle Odelius är fortsatt otillgänglig i väntan på klartecken för spel. I övrigt har samtliga spelare varit i träning den senaste veckan, och tränarteamet tar ut matchtruppen under måndagen.

Inbördes möten i grundserien

22/9 Djurgården – Björklöven 5-3
15/11 Björklöven – Djurgården 2-1 e.förl.
24/1 Björklöven – Djurgården 4-6
28/2 Djurgården – Björklöven 2-1

Tränarkollen

DIF har haft lite mer än en veckas uppehåll mellan grundserie och slutspel, med 8:e mars som senaste matchdatum. Michael Holmqvist berättar hur laget arbetat under mellanperioden;

– Vi har gått igenom våra grunder i spelet, både med och utan puck. Sen har vi lagt tid på att kolla på våra motståndare, så klart. Det är väl egentligen det som vi har jobbat med i veckan.

Huvudtränaren ger sina tankar inför den matchserie som nu väntar;

– Björklöven är ett skickligt offensivt lag, som vi först och främst behöver ha tålamod i spelet utan puck mot. Sen vill vi få in känslan att släppa loss, att vi ska gå för det. Det behövs en bra mix mellan tålamod och kaxighet.

Hannes Feldin
Huvudpartners