Edvin Hammarlund förlänger med Djurgården
Publicerad: 2024-03-28
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att presentera en förlängning med Edvin Hammarlund. Den 26-årige Stockholmssonen anslöt halvvägs in på föregående säsong och är nu klar för en fortsättning i Djurgårdströjan, på ett kontrakt skrivet till 2026.

– Vi ser att Edvin fortsatt sin resa den här säsongen och att det fortfarande finns mycket utvecklingspotential i honom. Det här är något som jag och Niklas bollat tillsammans med tränarna, där vi har en samsyn, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Edvin Hammarlund, 26 år, fortsätter att representera Djurgårdens IF. Försvararen har skrivit på en förlängning som sträcker sig över de två kommande säsongerna, det vill säga till 2026. Det betyder en fortsättning i den gul-röd-blåa dressen, färger som spelaren dragits ända till sedan barnsben.

– Edvin är dessutom Djurgårdare och Stockholmskille, med allt vad det innebär. Det ska bli jäkligt roligt att se vilka steg som han kan ta i sin utveckling framåt, tillägger Stoppel.

Stockholmsfödde Hammarlund fick sin hockeyskolning i FoC Farsta, som han spelade för fram till 2019. Därefter följde fyra raka säsonger i Hockeyettan med Tyresö/Hanviken innan försvararen i december 2022 fick chansen i Djurgården. Hammarlund spelade snabbt till sig en fast plats och gjorde även övergången till DIF senare samma månad.

Den här säsongen har den 195 centimeter långe försvarspjäsen hittills spelat samtliga matcher. Totalt står Edvin Hammarlund noterad för 99 framträdanden i Djurgårdströjan, med elva mål och 16 assist på kontot. Att karriären nu går vidare i den förening som han är supporter till är huvudpersonen glad över.

– Det känns otroligt kul att fortsätta i Djurgården och vara med på resan tillbaka. Vi ses på Hovet nästa vecka, full fart framåt!

Djurgården Hockey