Michael Holmqvist: "Det gäller att behålla tålamodet"
Publicerad: 2024-04-23
#DIFBIF
Djurgården befinner sig i ett tufft utgångsläge i finalserien. Med ställningen 0-3 i matcher är det en stor utmaning som ligger framför Stockholmslaget. Michael Holmqvist väljer att se ett steg i taget - först ut med kvällens nyckelmatch hemma på Hovet.

Det är allt eller inget som gäller för Djurgården. Inför tisdagskvällen är Stockholmslaget tvingat att vinna, detta efter ett nytt tungt nederlag i söndags.

För trots en pigg och stark start med ledning efter den första perioden lämnade DIF hemmaisen med klara förlustsiffror. 3-6 slutade matchen sedan Brynäs straffat Djurgårdsförsvaret via sina kontringar i mittperioden. Den HockeyAllsvenska finalen står 0-3 i matcher till Gävlelaget, något som betyder pressat läge.

– Jag vill bygga vidare på vår start, vår fysik och vår aktivitet. Sen behöver vi hitta ett tålamod i vad vi ska göra, säger Michael Holmqvist och fortsätter;

– Oavsett matchbild gäller det att behålla tålamodet utifrån vad vi vill göra i vårt spel. Där måste vi bli bättre.

"Vi stängde ner matchen - sen handlade det bara om att ladda om"

Huvudtränaren samlade återigen sitt Djurgårdslag på Hovet under måndagen. Laget gick då igenom den senaste finalmatchen, tränade och lade upp strategierna för kvällens nya fight.

– Ja, först stängde vi ner matchen innan som vanligt. Vi gick igenom lite saker, vad vi ska göra bättre och justera och så där. Sen handlade det bara om att ladda om inför kvällens fight, berättar "Honken".

Klockan 19:30 ikväll släpps pucken på nytt. Hovet kommer precis som senast att vara helt slutsålt, med ett härligt gul-röd-blått publikhav på läktarna. Nere på isen är förutsättningarna glasklara. Seger är ett måste för att hålla drömmen om SHL vid liv och "Honken" förklarar vad han vill se.

– Jag vill se samma typ av energi som under de första 20 minuterna senast. Vi måste försöka rida på den vågen, göra det över hela matchen. Sen vill jag se ett Djurgårdslag där man spelar för varandra och spelar för skölden på bröstet.

Hannes Feldin