Matchdag: Djurgården – Björklöven
Publicerad: 2024-03-26
#DIFIFB
Kvartsfinalens femte rond är här och serien har vänt tillbaka till huvudstaden med ställningen 3-1 i matcher. DIF kommer från en helg i Umeå där det blev en vinst och en förlust, och nu har Stockholmslaget chansen att säkra avancemang på hemmais. Fyll hela Hovet och stötta Djurgår’n på plats, full fart framåt!

Djurgården – Björklöven, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Matchserien

18/3 Djurgården – Björklöven 6-2
20/3 Djurgården – Björklöven 4-3 ÖT1
22/3 Björklöven – Djurgården 3-4 ÖT1
24/3 Björklöven – Djurgården 3-2
26/3 Djurgården – Björklöven
28/3 Björklöven – Djurgården
30/3 Djurgården – Björklöven

Truppen

DIF kom i söndags till spel med Daniel Glad tillbaka, däremot stod försvarskollegan Alexander Ytterell över matchen. Beslut gällande Ytterell tas under tisdagen. På skadelistan återfinns fortsatt John Norman och Adrian Carnebo, samtidigt som Calle Odelius fått klartecken sedan några dagar tillbaka och börjat att matchas igång med J20. Centern Linus Eriksson har dragits med sjukdom över hela helgen och är osäker till spel ikväll.

Inbördes möten i grundserien

22/9 Djurgården – Björklöven 5-3
15/11 Björklöven – Djurgården 2-1 e.förl.
24/1 Björklöven – Djurgården 4-6
28/2 Djurgården – Björklöven 2-1

Tränarkollen

DIF har ledningen med 3-1 i matcher och kommer från dubbla fighter i norr. I fredags blev det seger efter förlängning (4-3) och i söndags knapp förlust (2-3) - och Patrik Andersson sammanfattar helgen;

– I första matchen däruppe var vi på hugget och spelförande, låg och tryckte på mycket. Andra matchen var passiv, vi åkte och väntade på att något skulle ske. Vi vill ta tag i det direkt nu ikväll. Visa att vi för matchen och driver den.

Hovet går mot slutsålt inför kvällens match och "Putte" kommenterar det som väntar;

– Vid varje match vi haft hemma här på slutet har det varit bra liv och bra stämning på läktaren. Det ger en sån otrolig skjuts till hela laget. Vi gör det här tillsammans med alla som är på Hovet ikväll, då gasar vi!

Hannes Feldin
Huvudpartners