Ida Boman är Årets målvakt i SDHL
Publicerad: 2024-04-30
Damlag
Ida Boman är vinnare av priset Årets målvakt i SDHL säsongen 2023/2024. 21-åringen spelade sammanlagt 27 matcher och höll hela sex nollor under grundserien, samt visade upp ett genomgående imponerande spel. Djurgårdsfamiljen gratulerar Ida till utmärkelsen!

Ida Boman är Årets målvakt i SDHL säsongen 2023/2024. Med sex hållna nollor och ett rakt igenom stabilt, tryggt och imponerande målvaktsspel satte Djurgårdaren starka avtryck under grundserien.

Boman följde även upp det med ytterligare en hållen nolla i SM-slutspelet, där hon startade i Djurgårdens samtliga fem kvartsfinalmatcher. Totalt ger det sju hållna nollor för Ida Boman. Det innebär en personlig rekordnotering för den unga målvakten, som är född i Stockholm och som representerat DIF sedan 2019.

Under sin långa tid i Djurgården har 21-åringen varit en del av hockeygymnasiets verksamhet, samtidigt som hon tagit konstanta kliv på SDHL-scenen. Utöver det har Ida även etablerat sig som en landslagsspelare med två VM och ett OS med Damkronorna.

Klockan 18:00 ikväll sänder SDHL överlämningen av priset Årets målvakt på YouTube samt på SDHL Play.

Djurgården gratulerar Ida Boman till priset!

Djurgården Hockey
Huvudpartners